Jdi na obsah Jdi na menu
 


Laskonkové řezy

Laskonkové řezy

40 dkg hladké mouky
25 dkg hery
2 kostky cukru
5 lžic vlažné vody
Z mouky, hery a cukru rozpuštěného ve vodě vypracujeme těsto. Rozdělíme na 2 díly, vyválíme na plechy a upečeme.

Krém:
1/2 l mléka
6 lžic hrubé mouky nebo krupice
25 dkg másla
20 dkg moučk. cukru
2 žloutky
1 vanilkový cukr
Z mléka a mouky uvaříme kaši a za občasného míchání necháme vychladnout. Mezitím utřeme máslo s cukrem a žloutky. Potom vše smícháme dohromady.

Poleva:
4 bílky
25 dkg krup. cukru
Bílky s cukrem vyšleháme v páře do husté pěny.

Dokončení:
Na jeden upečený plát natřeme krém, přikryjeme druhým plátem, ale musíme postupovat velice opatrně, jelikož těsto je hodně křehké. Ovšem pokud se nám náhodou poláme, tak si z toho nic neděláme, jelikož povrch stejně pokryjeme polevou. Takže na závěr natřeme polevu a posypeme buď ořechy nebo čokoládou. Necháme vychladit v lednici nejlépe do druhého dne.